Perintönä puhdas meri

Maassa ja merellä

Tiimimme sitoutuu kestävän kehityksen periaatteisiin koko projektin ajan, niin maalla kuin merellä Suomessa ja muualla. Etenkin Suomen saaristo on hyvin ainutlaatuinen ja haavoittuva ympäristö ja haluamme olla säilyttämässä sen monimuotoisuutta ja näyttää saaristossa liikkuessamme esimerkkiä myös muille veneilijöille.

Kannustamme veneilijöitä kiinnittämään huomiota jätehuoltoon ja kierrätykseen. Kierrätämme jätteet, säästämme niukkoja vesivaroja, käytämme ympäristöystävällisiä tuotteita (esimerkiksi pesuaineet ja aurinkovoiteet), emme heitä missään olosuhteissa roskia mereen. Rannoilla liikkuessamme toimimme luontoa vahingoittamatta.

Merien tilan kartoittaminen, yhteistyö Suomen Ympäristökeskuksen (SYKE) kanssa

Liikkuessamme eri merialueilla mittaamme veden laatua, pintaveden lämpötilaa ja merivirtoja Suomen Ympäristökeskuksen (SYKE) mittausvälineillä ja ohjeistuksella. Tulokset syötetään Järviwiki/Meriwiki -tietokantaan.

Koska purjehdimme laajalti Itämeren alueella, saamme myös runsaasti havaintoja. Tämän kaltaisilla mittauksilla on suuri arvo SYKE:lle aineiston tuottamisessa ja merensuojelutoiminnassa.

Yhteistyö John Nurmisen säätiön kanssa

Ocean Ladies edistää Itämeren hyvinvointia yhteistyössä John Nurmisen säätiön kanssa. Tulet tapaamaan meidät vuosittain mm. John Nurmisen järjestämässä Itämeripäivä-tapahtumassa (www.itämeripäivä.fi). Osallistuimme tapahtumaan elokuussa 2020 ja 2021. Olimme myös mukana järjestämässä Itämeri -webinaaria toukokuussa 2020.

Käy testaamassa Itämeri-laskurilla, millainen on sinun Itämeri-jalanjälkesi. Nappaa samalla taskuun vinkit, joilla voit vähentää tuottamasi sinilevän määrää: Itämeren suojeluvinkkejä. Pienetkin teot vaikuttavat ja niitä voi tehdä meistä jokainen.

Haastamme kaikki veneilijät mukaan talkoisiin. Voit osallistua esimerkiksi järjestämällä roskienkeruutalkoita ystäviesi tai venekerhosi kanssa. Voit myös kartuttaa lahjoitustiliämme, josta varat menevät täysimääräisesti John Nurmisen Säätiön työhön puhtaan meren puolesta. Jo 10€ :lla pääset mukaan. Voit tehdä lahjoituksen myös anonyymina nimimerkillä tms. Linkki lahjoitustilille

Yhdessä olemme enemmän, yhdessä saavutamme enemmän.