Perintönä puhdas meri

Maassa ja merellä

Tiimimme sitoutuu kestävän kehityksen periaatteisiin koko projektin ajan, niin maalla kuin merellä Suomessa ja muualla. Etenkin Suomen saaristo on hyvin ainutlaatuinen ja haavoittuva ympäristö ja haluamme olla säilyttämässä sen monimuotoisuutta ja näyttää saaristossa liikkuessamme esimerkkiä myös muille veneilijöille.

Kannustamme veneilijöitä kiinnittämään huomiota jätehuoltoon ja kierrätykseen. Kierrätämme jätteet, säästämme niukkoja vesivaroja, käytämme ympäristöystävällisiä tuotteita (esimerkiksi pesuaineet ja aurinkovoiteet), emme heitä missään olosuhteissa roskia mereen, ja rannoilla liikkuessamme toimimme luontoa vahingoittamatta.

Projektimme yhtenä tavoitteena on haastaa kaikki Suomenlahden huviveneilijät ”Haaveillen” – roskienkeruukampanjaan. Puhdistetaan yhdessä meremme ja rantamme. Lisää infoa tulossa!

ocean lady muovin kimpussa

Merien tilan kartoittaminen, yhteistyö Suomen Ympäristökeskuksen (SYKE) kanssa

Liikkuessamme eri merialueilla mittaamme veden laatua, pintaveden lämpötilaa ja merivirtoja Suomen Ympäristökeskuksen (SYKE) mittalaitteilla ja ohjeistuksella osana heidän tutkimustaan.

Koska purjehdimme hyvin erityyppisillä merialueilla saamme aineistoa sekä lähimeristämme että kauempaa. Tämän kaltaisilla mittauksilla on suuri arvo SYKE:lle aineiston tuottamisessa ja merensuojelutoiminnassa.

Lisäksi 12.5.2020 toteutimme Itämeri -webinaarin.

Yhteistyö John Nurmisen säätiön kanssa

Ocean Ladies edistää Itämeren hyvinvointia yhteistyössä John Nurmisen säätiön kanssa. Tulet tapaamaan meidät mm. John Nurmisen järjestämässä Itämeripäivässä 27.8.2020 (www.itämeripäivä.fi) Myös muita tempauksia kesälle 2020 on suunnitteilla. 12.5.2020 toteutimme Itämeri -webinaarin.

Käy testaamassa Itämeri-laskurilla, millainen on sinun Itämeri-jalanjälkesi. Nappaa samalla taskuun vinkit, joilla voit vähentää tuottamasi sinilevän määrää: Itämeren suojeluvinkkejä Pienetkin teot vaikuttavat ja niitä voi tehdä meistä jokainen.

Haastamme kaikki veneilijät mukaan talkoisiin. Voit osallistua esimerkiksi kartuttamalla lahjoitustiliämme, josta varat menevät täysimääräisesti John Nurmisen Säätiön työhön puhtaan meren puolesta. Jo 10€ :lla pääset mukaan. Voit tehdä lahjoituksen myös anonyymina nimimerkillä tms.
Yhdessä olemme enemmän, yhdessä saavutamme enemmän. Linkki lahjoitustilille